Drottningen vänder blad av Alan Bennett

Den brittiska drottningen går ut till den slitna bussen på gårdsplanen för att be om ursäkt för sina skällande hundar och upptäcker därmed bokbussen. Trots ett helt eget bibliotek känner hon sig tvungen att låna en bok när hon ändå är där. Det är en trist roman, men hon läser ut den och återvänder nästa vecka för att lämna tillbaka den. Samtidigt lånar hon en ny bok som väcker hennes intresse. Hon börjar läsa mer och mer passionerat och snart tappar hon intresset för sina övriga sysslor och aktiviteter. Livet fylls helt enkelt av böcker och läsande. Självklart ser inte hennes omgivning på detta med helt blida ögon och man försöker på flera sätt få henne att sluta läsa. 

Det här är en underbar liten bok. Den är liten och bara ett par centimeter tjock, men den innehåller en förtjusande historia om en ovanlig läsare (org. titeln är ”The uncommon reader”) och en påminnelse om hur härligt avkopplande och berikande det är att läsa böcker. Läs den omgående om du inte redan har gjort det! Jag är glad att jag köpte den och kommer absolut att läsa om den.

Annonser

3 kommentarer

Filed under Lästa böcker

3 responses to “Drottningen vänder blad av Alan Bennett

  1. trumper

    Det är en väldigt skön bok – och den engelska titeln är fantastisk.

    • Bokbiten

      Ja, eller hur! Den svenska titeln gillade jag först inte, men efter det fantastiska slutet förstod jag varför man har valt den.

  2. ja visst var det en underbar bok 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s