Svinajakten av Anna Bovaller

Stockholmsadvokaten Petra Wester åker ner till sommarhuset på Österlen för att få lung och ro medan tonårsdottern Martina är kvar hemma i huvudstaden och verkar tillbringa sin tid med att shoppa och sms med sin mamma. På plats i Skåne blir Petra kontaktad av sin universitetsbekant Sten som ber henne om hjälp, men innan hon hinner få reda på hur han ville att hon skulle hjälpa honom hittas han död. Både hon och polisen börjar gräva på var sitt håll och jakten på mördaren går bland annat via unga miljöaktivisters aktioner, ansträngda släktband, märkliga affärsförbindelser och nya planer för den traditionella jakten på Hamra gård.

Anna Bovaller är liksom sin hjältinna jurist boende i Stockholm och med sommarhus på Österlen. Detta är hennes debutbok och tyvärr är jag inte sugen på att fortsätta läsa om Petra Wester. Boken är inte speciellt spännande och jag fattar aldrig tycke för huvudpersonerna.

Annonser

1 kommentar

Filed under Lästa böcker

One response to “Svinajakten av Anna Bovaller

  1. Jag har inte läst den här men gillade uppföljaren ”Svärmaren” som jag tycker har väldigt mycket av gammaldags pusseldeckare över sig – som Christie och Lang ungefär. Inte så jättespännande kanske men lite mysryslig sådär. Funderar fortfarande på om jag borde läsa Svinajakten också men det får bli längre fram i såfall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s