Nu har det banne mig gått för långt! av Mattias Boström, Martin Kristensson och Fredrik af Trampe

Hur kan man på självaste nyårsafton visa filmen King Kong – ett amerikanskt filmspektakel inspelad vid tidpunkten för Hitlers makttillträde i Tyskland? (hur Hitlerkopplingen förvärrade filmen framgår ej)

Varför låter man en man vid John Travolta framträda i programmet Nöjesmaskinen när inslagen varken är informativa eller underhållande?

Är det rasdiskriminering mot skåningarna när TV-hallåan frågar SMHI om ”det blir någon vår över Stockholm”?

Hur kan SVT ha den dåliga smaken att visa det olämpliga avsnitt av Barnen i Bullerbyn där tre småflickor under skratt och glam sätter mask på krokar och fullkomligt oberörda även spottar på dem?

Ja, det finns mycket man kan uppröras över när man tittar på TV. Många gör som jag och svär lite, beklagar mig på en fikarast eller twittrar om eländet men andra gör slag i saken och skriver brev till radionämnden för att få programmen fällda på olika grunder.

Mattias Boström, Martin Kristofferssono ch Fredrik av Trampe har gått igenom många av de arkiverade klagobreven och publicerar här ett urval. Jag insåg fort att det här är en bok man blir mätt på ganska snabbt, så jag läste en bit i taget och skrattade gott åt rabiata människors ilska över högt och lågt. Mest lågt eller till och med obegripligt.

Tack till Känguru förlag för recex.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Lästa böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s