I de lugnaste vatten av Viveca Sten

En kropp hittas ilandfluten på en av Sandhamns stränder. Den visar sig tillhöra en medelålders man boende i en förort till Stockholm, en man som inte gjort något väsen av sig och som inte haft många kontakter mer än de med den enda kusinen och kollegorna på Systembolaget. Fallet är nära att avskrivas som en ren olycka (har vi hört den förr?) men när ännu en död kropp hittas på samma ö kort därefter börjar Thomas Andreasson och kollegorna från Nackapolisen nysta mer i vad som har hänt.

Nora är barndomsvän till Thomas och bor med sin man Henrik och deras två barn på Sandhamn hela somrarna. Resten av året arbetar hon som jurist hos en av de stora bankerna och avskyr där sin chef. Hon är den som hittar det tredje liket på Sandhamn och när Thomas behöver hjälp med att gräva i en misstänkt firmas verksamhet och papper tar han Nora till hjälp.

Detta är första delen i deckarserien om Sandhamn och det är en helt ok och spännande deckare, varken mer eller mindre. Jag lyssnade på den som ljudbok med fantastiska Katarina Everlöw som uppläsare och kanske gjorde det berättelsen bättre? De många bilmilen Stockholm-Småland-Halland-Stockholm som avverkades i helgen kändes iallafall som något färre i sällskap av gänget på Sandhamn och rätt att en hel del deckarklyschor dök upp en efter en var det spännande som sjutton på slutet.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Lästa böcker

2 responses to “I de lugnaste vatten av Viveca Sten

  1. Katarina Ewerlöf är min favorituppläsare, och hon har lyft till och med de mer och mer banala Liza Marklund-böckerna till trevlig underhållning, så att hon förbättrar böcker är helt klart, tycker åtminstone jag..=)

    • Bokbiten

      Jag håller med! Har lyssnat på ett par Annika Bengtzon-deckare och tyckte att de var riktigt bra. En stor del av den språkliga dimensionen försvinner ju när man lyssnar på en uppläst bok, men ibland behöver det inte vara dåligt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s