100 frågor om vin av Jens Dolk

Varför är rött vin rött och vitt vitt? Vid vilken temperatur bör rosévin serveras? Varför har vinflaskor en kulle i botten? Spelar det någon roll om vinet serveras med kolsyrat mineralvatten eller vanligt kranvatten?

Jens Dolk är vinskribent i SvD och i den här lättlästa och kortfattade boken förklarar han en hel del grundläggande information om vindrickande, odlande, smakande, serverande och framställning. Eftersom boken är skriven i frågeform lämpar den sig både som ett mini-uppslagsverk och som en bok att läsa från början till slut om man är nybörjare (på att läsa om vin iallafall även om man kanske har lite mer erfarenhet av själva drickandet). Jag fick mitt ex i uppskattad present och skulle gärna ge bort den till fler vinintresserade vänner.

2 kommentarer

Filed under Lästa böcker

2 responses to “100 frågor om vin av Jens Dolk

  1. en sån skulle jag vilja ha. I present.

  2. Bokbiten

    En perfekt presentbok!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s