Kretsen av Veronica von Schenck

En IT-tekniker hittas mördad i närheten av den bank han arbetade på och i munnen har han ett tarotkort. Profileraren Althea Molin och hennes hackerkompis Emelie upptäcker snart att någon har stulit miljontals kronor från banken och att den mördade killen verkar ha kommit tjuven på spåren. Banken vill först inte blanda in polisen i stöldutredningen men när ännu ett mordoffer hittas med ett nytt tarotkort i munnen blir polisen involverad och Althea formellt anlitad.

Det som är speciellt med Veronica von Schencks böcker om Althea Molin är att huvudpersonen varken är polis eller journalist utan gärningsmannaprofilerare. Det gör att man får följa utredningen på ett lite annat sätt än i den vanliga  dussindeckaren, vilket ju så klart kan vara trevligt som omväxling. Tyvärr är böckerna även i chicklitt-aktigaste laget för att jag ska orka med flera av dem och det är en väldig massa information om lockigt hår som sätts upp, släpps ner, sätts upp igen med en penna, blir blött och försöker slätas ut. I boken Änglalik satt Althea mycket i sin tomma lägenhet och suckade över att den var just tom och oinredd – i Kretsen är lägenheten fint inredd men nu är det garderoben som är i stort sett tom och bara innehåller trasiga/illasittande/omatchande plagg. Tur att Emilie verkar kunna lösa alla möjliga problem åt Althea… Kanske kan hon även få sin väninna att gaska upp sig lite mot sin dominerande mor i en eventuell tredje bok?

Läs gärna boken om du vill ha en lättläst, snabbsmält, spännande och undhållande bok men tänk inte efter för mycket under tiden.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Lästa böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s