Tusenskönor av Kristina Ohlsson

Tusenskönor börjar med flera olika parallella historier: Ett prästpar hittas skjutna i sin fina men opersonliga lägenhet i centrala Stockholm. De har lämnat ett avskedsbrev men vännerna vägrar tro att de har begått självmord. 

Ali har flytt från Irak och sitter nu inlåst i en lägenhet i väntan på att få göra sin sista betalning till människosmugglarna som har fört honom till Stockholm. Allt han kan göra är att röka och längta hem.

En ung svensk kvinna blir rånad i Bangkok och inser att hon inte bara har blivit bestulen på pass, telefon och pengar utan även att hennes hemresa har blivit avbokad, att hennes mailkonton är nedstängda och att hennes tillhörigheter har försvunnit från hotellet där hon har bott.

Det här är andra boken om Fredrika Bergman, Alex Recht och deras kollegor i utredningsgruppen och handlingen tar vid något år efter att Askungar slutade och en del har hunnit hända sen dess. Fredrika är gravid och hennes något oortodoxa sätt att leva måste nu komma fram till omgivningen. Axel har med hjälp av arbetsterapeuter och psykologer hämtat sig från olyckan i slutet av förra boken och Peders söner har nu hunnit bli ett år.

Det var trevligt att få träffa dem igen, tycker jag, och Kristina Ohlsson har här lyckats skriva en bok som är betydligt bättre än den första. I början känns den lite spretig och långsam men jag är hela tiden tryggt förvissad om att allt kommer att knytas ihop och snart är det rejält spännande. Jag luskade varken ut mördaren eller motivet förrän precis på slutet och det är just så jag vill ha mina deckare. I tack-delen såg jag att ett tredje manus är på väg till förlaget och jag hoppas att det handlar om en tredje Fredrika-deckare.

Recensionsex från Piratförlaget.

Annonser

3 kommentarer

Filed under Lästa böcker

3 responses to “Tusenskönor av Kristina Ohlsson

  1. Pingback: Releasemingel med Kristina Ohlsson « Bokbiten

  2. Pingback: Änglavakter av Kristina Ohlsson | Bokbiten

  3. Pingback: Sorry Kristina. Lisa har kört om. | Bokbiten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s