Samtal med djävulen av Inger Edelfeldt

Två kusiner träffas av en slump på ett tåg. Den ene känner igen den andre och de tar försiktigt upp kontakten som har varit förlorad i många år. De växte upp i samma frikyrkliga församling på femtiotalet och efter att den ene begått en oförlåtlig synd bröt de kontakten. När de träffas igen konstaterar de snabbt att båda forfarande lever med religion som en viktig del av sitt liv, men medan Paul stannade kvar i barndomens församling är nu Asger diakon i Svenska kyrkan.

Kusinerna börjar brevväxla och efter att Asger förstått att Paul vill lätta sitt hjärta bjuder han in honom till sin sommarstuga, den stuga som bär tunga tonårsminnen. Helgen vid havet fylls av samtal om livet, moral, tro och relationer och det är svarta, tunga och komplicerade samtal. Man förstår att det ligger mycket obearbetad skuld under ytan och lite i taget kryper det fram.

Jag har aldrig tidigare läst någonting av Inger Edelfeldt (nu undrar jag varför) men blev nyfiken på den här boken efter att ha lästs Bokstävlarnas fina recension. Tack för tipset, Anna! Det vore synd att säga att läsningen var underhållande, men boken var mycket intressant och tänkvärd. Den är liten, tunn och lättläst men tål nog både en hel del diskussioner och flera omläsningar.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Lästa böcker

2 responses to “Samtal med djävulen av Inger Edelfeldt

  1. Vad roligt att du gillade boken!
    Håller med om att den inte är haha-rolig direkt, men just tänkvärd och kan tänka mig att den skulle vara helt perfekt att läsa i en bokcirkel.

  2. Bokbiten

    Jag håller helt med: tror att det är en perfekt bokcirkelbok. Skickligt av författaren att få med så tunga teman i en så kort och relativt lättläst bok. Liknar den hennes övriga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s