Änglavakter av Kristina Ohlsson

Äntligen är den här, Kristina Ohlssons tredje deckare. Som vi har väntat! Inte behöver vi bli besvikna heller, för trenden brabättre-bäst håller i sig.

Som vanligt i deckarvärlden är det ingen idé att beskriva själva handlningen speciellt detaljerat: Man hittar en kropp, tar reda på vem som har dött, varför och vem mördaren är. Slut. Så ser mallen ut iallafall. Det som är intressant här är att man som läsare både får följa historien ut den vanliga polisutredningsvinkeln men även med en internutredning som ram. Man förstår alltså tidigt att något kommer att gå fel och biter därför lite extra mycket på naglarna. Dessutom dyker ett par av polisernas anhörigas namn upp i olika delar av utredningen och vi har ingredienser som en stum författare, en försvunnen son, snuff-filmer och en smått besatt men besviken kompis till den döda studenten.

Läs den här boken! Det är en härligt obehaglig sidvändardeckare. Jag blev så otålig när jag läste den att jag liksom ville bläddra vidare till nästa kapitel innan jag hade läst klart det jag var på. Kristina skriver väldigt väldigt bra och gör sig redo för att ta upp kampen med Anne Holt som skandinaviens deckardrottning.

Fler röster om Änglavakter:
Bokbabbel ger högt betyg, En full bokhylla är en rikedom sträckläste också, Annikas litteratur- och kulturblogg är tveksam och Bookis gillar.

Kristina Ohlsson jobbar just nu på OSSE i Wien och här kan du följa hennes blogg.

Recensionsex från Piratförlaget.

3 kommentarer

Under Lästa böcker

3 svar till “Änglavakter av Kristina Ohlsson

  1. Ping: Fru E:s böcker » Blog Archive » Kristina Ohlsson: Änglavakter

  2. Ping: “Änglavakter” av Kristina Ohlsson « Lottens Bokblogg

  3. Ping: Änglavakter | ingescyber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s