Ska vi, ska vi byta böcker, ska vi byta böcker med varann?

Ja, idag är dagen då vi byter böcker med varandra. Vill du sjunga samtidigt går det säkert bra, men det är böckerna som står i fokus.

Tanken är att du tar med dig en bok du inte längre vill ha – det kan vara en bra bok du vill dela med dig av eller en du inte gillade (”one woman’s trash is another woman’s treasure” som Charlotte i SATC sa) – och håller den synligt i handen. När du ser någon bära på en bok du är intresserad av går du helt sonika fram och säger hej och frågar om ni ska byta.

Tycker du att det verkar läskigt att hoppa på folk på stan hur som helst? Bege dig då till någon av alla de bokbytarplatser som har anordnats över hela landet och mingla där. Kanske hittar du både en ny bok att läsa och en trevlig läsare att prata med?

Själv tänkte jag försöka hinna förbi Sergels torg en snabb sväng på väg från jobbet. Där byts det böcker och minglas med läsare och författare kl. 16.00-18.00. Vad jag ska byta bort? Ingen aning, glömde bok hemma… Men vi har flera bokbyteshyllor här på kontoret, så jag norpar kanske med mig någonting därifrån.

Annons

Lämna en kommentar

Under Boksnack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s