Jag älskar dig inte av Christina Stielli

Lotten och Per är det vackra paret som älskar och respekterar varandra. Det tror Lotten tills den dagen Per kommer hem och säger att han inte älskar henne längre. Han flyttar ut och Lotten faller ihop till en liten blöt fläck av ångest, hopplöshet, förtvivlan och tårar.

Jag läste den här boken i höstas men minns den fortfarande mycket tydligt. Jag minns hur Lotten förhärligar och försvarar Per men att jag som läsare ser utifrån vilken skitstövel han är. Jag minns också tydligt hur jag i början av boken mest tyckte att Lotten var mjäkig ochinte riktigt kände med henne – inte förrän det sjunker in i mig att hon är en kvinna som har tryckts ner av åratal av psykisk misshandel. Dessutom är Per i bokens första del bara en skitstövel och ett svin och det är inte förrän han får mänskliga sidor (han är till exempel en fantastisk pappa till deras gemensamma barn rätt att han behandlar deras mamma som skräp) som jag börjar känna något och tycka att läsningen blir smärtsam.

Det här är jobbig läsning. Inte för att språket är dåligt eller för att den är dåligt berättad – tvärtom, den är välskriven – utan för att man känner så mycket. Det är jättejobbigt att känna med Lotten, känna hur förtvivlat svart allt är i hennes liv och att läsa om hur hon ändå på något sätt lyckas hålla en hyfsad fasad inför sina barn.

Rätt att boken är väldigt bra och mycket läsvärd ser jag ett par minus: Dels bögbästisen som jag tycker känns lite förutsägbar och dels slutet som jag tycker drar ner bokens totalbetyg. Jag ska inte spoila vad som händer, men jag tycker att det känns överdrivet och lite tramsigt.

Boken kommer ut som pocket i nu i dagarna så läs, bara läs!

Författaren lottar just ut boken och en blingig necessär på sin blogg.

Några andra bokbloggare som har läst och recenserat är Bokhora, Anna Ljungdahl, En bokcirkel för alla, Breakfast book club och En och annan bok.

Annons

3 kommentarer

Under Lästa böcker

3 svar till “Jag älskar dig inte av Christina Stielli

  1. Den har har jag hort mycket om, jag skulle garna lasa den!

  2. Ping: ”Jag älskar dig inte” av Christina Stielli | Lottens Bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s