Bokbloggarnas litteraturpris 2011

Förra året vann Carin Gerhardsen den allra första omgången av bokbloggarnas litteraturpris för tredje delen i sin Hammarbyserie: Vyssan lullBreakfast book club drog igång priset och precis som i år var det de som skötte all administration.

Nu är det dags att börja nominera böcker för nästa omgång av priset!  Böcker utgivna under 2011 är öppna för nominering och du skickar namn på bok och författare samt vilken bokblogg du representerar till brkfstbookclub@gmail.com. Nomineringar är välkomna till och med 31 december 2011 och de tio titlar som har fått flest nomineringar går till final. Därefter kommer en jury bestående av de 47 bokbloggar som nominerade böcker förra året avgöra vem som slutligen vinner priset. Eftersom jag hade nåt slaggs bloggtorka förra hösten missade jag nomineringsprocessen och är därför inte med i juryn. Nu satsar jag istället på att nominera den vinnande boken i år och istället vara med i nästa års jury. Tills dess får jag lita på mina bloggarkollegors goda smak.

Snabbt som blixten mailade jag iväg min första nominering – Sara Lövestams I havet finns så många stora fiskar – men det kan nog bli både en och två nomineringar till när jag har fått tänka lite och kolla igenom utgivnings- och läslistor.

Annons

1 kommentar

Under Boksnack

Ett svar till “Bokbloggarnas litteraturpris 2011

  1. Ping: Bokbloggarnas litteraturpris 2011 « Feministbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s