Är det bara trevliga människor som läser böcker eller blir man trevlig av att läsa?

Ja, det kan du ju fundera på medan jag berättar vad jag har haft för mig de två senaste helgerna. För med tanke på hur många trevliga bokisar jag har träffat de senaste åren måste det bara finnas ett samband.

Som jag har berättat tidigare är jag en av bokmässans 20 bloggambassadörer inför årets mässa. Förra helgen var vi bjudna till Göteborg för en inspirationsträff och eftersom kalendrarna tydligen hade snackat ihop sig välvilligt bakom våra ryggar lyckades alla ambassadörer vara på plats samtidigt. Halleluja eller nåt. Vi anlände iallafall till Göteborg och Gothia/Svenska mässan på söndagen och kvällen ägnades dels åt att lära känna varandra och dels att lyssna på mässans grundare Bertil Falck  (som till och med har fått medalj av kungen!) som berättade den smått makalösa historien om något som började som en idé på en kräftskiva 1984 och som 2011 hade över 100 000 besökare. Utan att avslöja för mycket kan man säga så här: Det fanns en och annan anekdot att berätta.

Dagen efter var det vardag och full aktivitet på bokmässans kontor. De 20 medarbetarna arbetar nu för fullt för att få allt klart inför höstens stora evenemang, men några av dem tog sig tid att träffa oss och berätta om arbetet med utställningar, seminarier och kommunikation. Vilken enorm apparat bokmässan är! 900 utställare och 3 000 programpunkter (=något startar var 40 sekund, så börja träna upp dina kloningsskills redan nu!) tar sin lilla tid att planera. Inspirationsträffen gav verkligen inspiration och jag ser gärna att mässan är ungefär nästa vecka. Eller ok, jag kan ge den en månad eller så, så att jag hinner läsa några böcker till av författare som förhoppningsvis dyker upp på mässan med tema Norden. Tack webb-Hanna med kollegor som tog så väl hand om oss!

Den här helgen var det så dags för Bokresan som jag sett fram emot ett tag. Läsare, böcker, vin, littquiz och god mat. What’s not to like, liksom? Före helgen tänkte jag att jag skulle få en hel helg med eoner av tid för vila och läsning, men redan efter att ha plockat upp The book pond och En full bokhylla är en rikedom på vägen ut till kursgården insåg jag att jag hade tänkt hel fel. Trevliga människor är ju faktiskt till för att umgås med, eller hur? Det blev därför varken speciellt mycket vilat eller läst, men oj vad roligt vi hade! Tack Petra och Ann-Sofie för finfint fixande med kursgårdsletande, program, littquiz (som jag inte vann rätt att jag teamade med Ann-Sofie och Marie), enorm goodiebag och en bar som vi inte ens lyckades tömma halvt. Jag hänger definitivt på även nästa gång!

Jo lite läst blev det allt (även om jag nog mest störde de andra som försökte läsa – tystnad är tydligen inte min grej).

Foto lånat från Breakfast book club.

Annons

3 kommentarer

Under Bokmässan, Boksnack

3 svar till “Är det bara trevliga människor som läser böcker eller blir man trevlig av att läsa?

 1. Ping: Boknördskonvent | En full bokhylla är en rikedom

 2. Det var roligt att jag fick heta Pook Pond ovan. Allitteration är faktiskt en favorit, fast om man kollar urban dictionary blir det mindre sött 😉

  Du ser väl väldigt lugn ut på bilden tycker jag, men hur går det med Strindberg, hinner du till torsdag?

  Och tack igen för skjutsen!!

  • Bokbiten

   Sorry, det var så klart inte min mening att döpa om dig. 🙂

   Om jag hade varit så där lugn och tyst hela helgen hade Strindberg varit både utläst, omläst och analyserad vid det här laget. Så är tyvärr inte fallet, utan jag får cirkla en halvläst bok ikväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s