Sida upp och sida ner med kursiv text

Snälla författare, redaktörer och förlag: Varför gör ni så här mot oss läsare? Spara på krutet, please, och låt oss förstå på annat sätt att det är en annan person som tänker, att handlingen utspelar sig i annan tid eller vad det nu kan vara. Vi är inte dumma.

20120408-185546.jpg

Annonser

12 kommentarer

Filed under Lästa böcker

12 responses to “Sida upp och sida ner med kursiv text

 1. En del författare har ju löst det med att byta kapitel när man byter perspektiv eller tid. Ett bra grepp, tycker jag. Det är jobbigt att läsa kursiv stil.

 2. Håller med. Läste just en bok där jag höll på att sluta läsa pga bland annat det kursiva. Jag skummar automatiskt tyvärr.

  • Tittar nu på s.137 i min bok och ser att det är samma. Gillar du? Jag är väldigt skeptiskt.

   • Bokbiten

    Jag tycker att den tog sig och blev bättre och bättre, faktiskt. Älskarinnestoryn kunde jag dock inte ta till mig ordentligt förrän kursiveringen lugnade sig, för jag k a n bara inte behålla koncentrationen när jag läser långa stycken av kursiv text. Dock tycker jag att karaktärerna var lite väl stereotypa lite här och var. Rec kommer snart!

    Ska du också vara med imorgon?

 3. Jag tycker också att det är jobigt med kursiv stil men när jag läste Självpornografi. Akt 1. som är skriven i princip helt kursivt så gav det en drömsk känsla över det hela vilket passade väldigt bra till den boken. Sen läste jag den som e-bok på mobilen och det blev liksom bara ett kort stycke åt gången att överblicka.

 4. Pingback: Att det kan vara så omöjligt att bli av med en kärlek som ingen vill ha | Bokbiten

 5. Sånt där borde ju inte vara lagligt. Jag undrar hur ingen i hela produktionskedjan kan ha sagt något, opponerat sig mot detta barbari.

  Jag läste en bok en gång där de hade löst problemet med två olika personer genom att ha två typsnitt. Det kändes enkelt och ändå ganska nytt. Eller, jag har inte sett det förr i alla fall.

  • Bokbiten

   Olika typsnitt känns mer ok men ändå lite som en genväg. En bra författare borde kunna få fram skillnaderna utan att använda så enkla knep som att ändra texten utseendemässigt, tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s