8 okända (och eventuellt rätt ointressanta) fakta om mig

Ett utmaning har snurrat runt i bokbloggosfären ett ta och snart vet vi precis allt om varandra. Jag har blivit utmanad av Cat on Hat, så here we go:

 1. Jag är född och uppvuxen i Växjötrakten och rätt att jag inte har bott där sen 1994 tycker nog de flesta som träffar mig att jag fortfarande pratar ganska mycket småländska.
 2. Under i stort sett hela min uppväxt var jag med i både Scouterna och Friluftsfrämjandet och har därför tältat, gjort upp eld och byggt vindskydd otaliga gånger. En gång var jag på ett jättestort läger i Stockholm (Stockholm Venture hette det. Någon av mina läsare som också var där?) och har därför tältat på Gärdet.
 3. Under mitt ERASMUS-år i engelska Wolverhampton blev jag vid ett flertal tillfällen mer eller mindre idiotförklarad eftersom ”You don’t drink any hot drinks? None at all? Not even tea?” De där kanske fem kopparna varm choklad jag sörplade i mig varje vinter räknades visst inte. Några år senare gav jag mig sjutton på att lära mig att dricka te och efter många koppar Liptons Blue fruit och liknande godisteer lyckades jag.
 4. Jag har bott i vackra Wien och pratade en gång flytande tyska. Nu för tiden är jag lat och väljer engelska om det går, men jag kan fortfarande göra mig förstådd även på germanska.
 5. Eftersom jag är mycket mycket morgontrött är jag även mycket mycket snabb på att göra mig i ordning på morgonen. Från sängen till ytterdörren via dusch, garderob och smink kan jag lätt ta mig på en kvart. Sen jag skaffade katter för fem år sen får jag nu lägga på några minuter till för att hinna med matning och kel, men det är det lätt värt.
 6. Kläder och mode har aldrig intresserat mig speciellt och nästan alla mina paltor är köpta på H & M, Indiska och andra kedjebutiker. Däremot älskar jag lyxiga hudkrämer, parfymer och nagellack och har därför ganska välutrustade badrumsskåp (och byrålådor).
 7. Jag tycker inte speciellt mycket om kött och äter mer och mer vegetariskt/fisk. Hamburgare är jag dock svag för och jag besöker gärna McDonald’s då och då.
 8. Mina föräldrar gifte sig 3 juni 1972 och precis på dagen tre år senare föddes jag. Snyggt prickat!

Man ska egentligen välja fyra bloggar/e men jag busar och skickar utmaningen vidare till Books in SwedenOrd och inga visor, Boktoka, (inte så) Anonyma biblioholister, Malin Bornhöft och Erika kan berika.

Annons

4 kommentarer

Under Off topic

4 svar till “8 okända (och eventuellt rätt ointressanta) fakta om mig

 1. Vi har punkt 4 och 5 gemensamt. Fina, fina Wien!

  • Bokbiten

   Vackrare stad får man leta efter! När bodde du där? Jag var där 98-99, läste tyska på Alpha Sprachinstitut, jobbade på Interspar Wien Mitte, shoppade på Maria Hilferstrasse, drack vin och jordgubbsshots på Merry Monk, dansade på Maria’s Roses och åt Käsekrainer på Schwedenplatz i väntan på nattbussen hem till Reumannplatz.

   • Februari till Augusti 98 (praktik på Volvo) – kanske hann jag hem innan du anlände eller så satt vi där jämte varandra på Schwedenplatz! Bodde parallellt med Mariahilfer (Gumpendorferstasse) och drömmer fortfarande om öl/revbensmiddag på Siebenstern Brauhaus….

 2. Scout-Bokbiten? Där ser man. Jag gillar Wien, har inte bott där utan bara besökt stan, och gör det gärna igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s