Hang in there, HP!

Igår var det söndag och solen sken. Jag hade sovit sjukt dåligt på natten och skulle nog behöva en omgång frisk luft för att piggna till och bli av med huvudvärken som hade kommit på köpet med sömnbristen. Det fanns alltså planer på att gå ut och det fanns planer på att checka av diverse punkter på hemmatodolistan (jodå, jag har listor för allt – dock inte alltid på papper). Anyway, av dessa planer blev intet eftersom jag fick idén att småbörja lite på Bubble, tredje och sista delen i Anders de la Mottes serie (första delarna heter geim och buzz). Efter att ha läst de två första böckerna borde jag ju ha vetat bättre. Det här är ingen bok man läser ett par sidor i taget i, utan det enda som funkar är sträckläsning.

Första boken börjar med att huvudpersonen HP hittar en flashig mobil på ett tågsäte och när han plockar upp den får han ett meddelande som undrar om han vill spela ett spel och utan att tänka efter speciellt länge har han svarat ja och därmed rört till sitt liv mer än han hade tänkt sig. I Spelet får han uppgifter av varierande svårighetsgrad att lösa och gränsen för vad han kan tänka sig att göra förskjuts längre och längre. Riskerna blir större och större men hur sjutton ska han ta sig ur Spelet?

Rebecca jobbar som polis och börjar hitta märkliga meddelanden gömda där ingen annan än hon har tillträde. Håller hon på att bli galen eller är det någon som försöker säga henne något?

Deras vägar möts så klart på olika håll och historien rusar på i en enormt fart. Det blir biljakter, konspirationsteorier, sprängdåd, svek, lögner och en stor dos paranoia. Det hela blir extremt overkligt och överdrivet men det är ändå helt omöjligt att sluta läsa.

HP och Rebecca får varannat kapitel och språket ändras en hel del beroende på vems kapitel det är. Rebeccas berättande är iofs bitvis tempofyllt men ändå ganska vanligt (på ett bra sätt). HPs däremot går ännu fortare och är fullproppat av slang, försvenskade engelska ord och en massa speltermer. Jag gillar greppet men tycker att HPs texter känns irriterande krystade och inte så coola som de nog är tänkta att vara.

Jag läste någonstans att böckerna skulle filmas och jag tror att storyn kommer att göra sig bra på vita duken. En rafflande thriller (eller flera) lär det bli.

image
image
image

Annons

1 kommentar

Under Lästa böcker

Ett svar till “Hang in there, HP!

  1. Ja du, de där böckerna är RUSKIGT bra och det enda som funkar är just sträckläsning!!!
    Kram Cissi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s