Vi kör en enkät, ok?

Hittade den här hos Julia Skott:

Senast köpta inbundna bok: Från Holmes till Sherlock av Mattias Boström. Äntligen! Den stod på min lista över ”tillåtna böcker att köpa” på bokmässan, men rätt att jag träffade författaren flera gånger och passerade Piratförlagets monter en miljon gånger (den är enorm och ligger mitt i stora mässhallen, dvs omöjlig att missa) blev det aldrig att jag boken. Härom helgen passerade jag Science fictionbokhandeln i Gamla stan och kom på att Mattias nog var där och signerade just då. Det var han. 

Senast köpta pocketbok: Under det rosa täcket av Nina Björk. I ärlighetens namn mest för att jag hade fått en rabattkupong och för att jag ville komma över den snygga tygkassen som kom på köpet (somebody STOP me! Jag har miljoner tygkassar). Men hey, det är onekligen en klassiker och jag har inte läst den.

Favoritgenre: Jag fegar och säger ”roman” och låter då ”kriminalroman” hänga med som något slags undertitel.

Favoritbokhandel: Tyvärr är jag en dålig dålig bokkonsument. Köper nästan alla mina böcker via nätet rätt att jag ju vill att de fysiska butikerna ska leva kvar. Skärpning, Carina!

Favoritbibliotek: Stadsbiblioteket på Sveavägen är ju superpampigt, men Plattanbiblan har bättre läge, roliga aktiviteter och lite nytt tänk.

Favoritplats att läsa (i hemmet): Stora härliga fåtöljen med stora härliga myspallen med stora härliga temuggen jämte mig. Ja, ni fattar. ”Stor och härlig” är poppis. Passar även in på mina katter som gärna får vara med och sällskapa när det ska läsas.

Favoritplats att läsa (utanför hemmet): På tåg. Åtminstone i teorin. Tanken på dudunkdudunkdudunk-ljud och flera timmar av ingenting annat att göra än att läsa, tänka, sova och titta ut genom fönstret är ju helt ljuvlig. Tyvärr blir jag dock rätt illamående om jag tittar ner i en text för länge medan tåget kränger fram i hundratals kilometer i timmen, så det slutar ofta med en podcast och mobilfippel.

Fem författare du alltid köper i inbundet format: Kommer bara på Kristina Ohlsson. Inte nog med att hennes böcker är superbra; de är också meget snygga.

Bästa lässnackset: Cheese chruncherz? Ni vet såna där smala hårda ostbågar.

Bästa läsdrycken: Te. (Dock ej om det finns ostbågar, för då passar cola eller vin bättre)


Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Kattspinn, regn, blåst eller vågskvalp. 


När på dygnet läser du helst? Eftermiddag och kväll.

Bästa bakfylleläsningen: Dussindeckare alt tidning.

Bästa kollektivtrafikläsningen: Någonting i Excessformat.

Annons

3 kommentarer

Under Boksnack

3 svar till “Vi kör en enkät, ok?

  1. glittervakuum

    Jag har inte läst något i execessformat. Funkar det bra? Känns så litet.

  2. mmm, den Stora Härliga Läsfåtöljen är ngt jag aldrig riktigt fått till. med dina ord, skärpning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s