Hej läsplatta!

Jag har en iPad som jag har läst en del eböcker på, men i ärlighetens namn är den inte speciellt bra för det ändamålet. Det blänker i skärmen, jag får ont i handlederna av tyngden och dessutom har jag svårt att fokusera på läsningen när jag har hela internet två klick bort. Det är mycket svårt att bortse från Twitter-, Facebook- och Instagramuppdateringar som blinkar till…

Nu har jag äntligen fått tummen ur och köpt en läsmaskin som endast och bara är till för att läsa böcker på! Efter lite surfande föll valet på en Kobo Glo. Jag har bara ägt den några dygn men är redan helt fast. Den är fantastisk! Liten och smidig, skön att hålla i, inget skärmblänk, lagom kontrast för att ögonen ska må bra och inbyggd belysning så att man kan läsa i mörker också (smidig att slå på/av och justera ljusstyrkan). Den är kopplad till Kobos egen butik som jag ännu inte har testat att köpa något ifrån, men det är också busenkelt att ladda ner böcker från Adlibris/Bokus/Dito eftersom den läser både epub och pdf. Efter lite Adobemicklande är det även smidigt att låna eböcker på biblioteket.

Dock: en bok är en bok och det absolut bästa formatet är papper. Elektronisk läsning är supersmidig med tanke på distribution och hur lätt det är att bära med sig många böcker men jag tror att pappersboksläsningen kommer att leva kvar ett bra tag till. Känslan, doften, bläddrandet är svårt att ersätta med en liten manick, hur fin och smidig den än må vara.

Annons

4 kommentarer

Under #blogg100

4 svar till “Hej läsplatta!

 1. Känner i gen problemen när man läser på surfplattan.. Särskilt de att internet kan störa läsningen!

  • Bokbiten

   Jag brukar sätta den på flight mode för att slippa bli störd, men det är så lätt att klicka ur och ”bara kolla lite”…

 2. Jag har en ipad och en iriver story hd men använder nästan alltid ipaden ändå eftersom det är lättare (och billigare) att köpa från amazon. Håller dock med dig om att den är lite tung och att man får ont i ögonen om man läser på den för längre.

  • Bokbiten

   Ja, läser man mycket på engelska förstår jag att Amazon är att föredra. Själv läser jag mycket svenskt och då är det ju de svenska nätshoparna som gäller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s