Enkättajm

Hittad hos Helena/Dark places:

Läser just nu: Egentligen läser jag om den gamla favoriten ”Stjärnor utan svindel” av Louise Boije av Gennäs inför bokcirkelträff om ett par veckor, men Katarina Wennstam har ju släppt nytt och igår kunde jag bara inte hålla mig längre. Nu är ”Skymningsflickan” nerklickad och påbörjad. Sannolikt är den även utläst inom mycket kort.

Läste just ut: Karen Joy Fowlers ”We are all completely beside ourselves” som cirka alla har hyllat och kramat och älskat sönder den senaste året. Jag fattar inte alls hypen utan tyckte mest att den var spretig och seg. Fastnade inte alls.

Läser snart: Christoffer Carlssons rykande färska ”Mästare, lögnare, väktare, vän” (som står på listan över böcker att köpa på bokmässan). Oh how I ser fram emot den.

Senaste boken jag fick: Ett obeställt recensionsex (ca del trettioåtta i en oläst serie). Kommer sannolikt inte bli läst på en evighet.

Senaste boken jag köpte: Den här finfina flätboken som min guddotter ska få i åttaårspresent nästa vecka. Och Wennstams senaste då.

Senaste väldigt övertygande recensioner: Jag duckar för recensioner eftersom jag generellt tycker att de avslöjar för mycket (läser dem dock gärna i efterhand). Vill knappt ens läsa baksidestexter. Bästa rekommendationerna får jag därför via Twitter/Instagram eller live när någon pålitlig person berättar om en bra bok hen har läst (men efter Fowler får jag uppenbarligen revidera det här med ”pålitlig”).

Biblioteksböcker: Har börjat låna en hel del biblioteksböcker igen sen läsplattan kom in i mitt liv. Nu behöver jag inte anpassa mig efter öppettider och datum utan lånar när jag är lässugen och riskerar inte att glömma lämna tillbaka i tid (filen slutar funka efter 28 dagar). Inför semestern maxade jag min kvot två veckor i rad och lyckades därför få med mig inte mindre än tio låneböcker på sol(skugg)semestern. Perfekt!

Böcker som funnits på min att läsa snart-lista i över ett år: Oj oj oj. Massor. Uppskattningsvis drygt halva min bokhylla. Till exempel Mattias Boströms ”Från Holmes till Sherlock”.

En bok jag sparar till en riktigt dålig dag: Jobbar inte så. Är sjukt dålig på att spara. Dessutom kommer det ju nya läsmåsten precis hela tiden. Jag har i och för sig sparat de två sista Harry Hole-böckerna, men det är främst för att inte överdosera. Läste tre i somras och det räckte. Klämmer nog nästa i vinter.

Högst på önskelistan just nu: Att hela Millenniumhysterin ska vara över. Är. Så. Trött. På. Hela. Skiten. (men kommer säkert läsa boken ändå)

Ser fram emot: BOKMÄSSAN. Gosh vad härligt det ska bli. Så många författare att lyssna på, så många böcker att klappa på, så många bokisar att träffa, så många glas vin att dricka. Aaaaaaah.

Annons

3 kommentarer

Under Boksnack

3 svar till “Enkättajm

  1. Gud ja, Mattias bok. Alltid bok nummer fem-sex i högen liksom, och tror absolut att jag kommer att gilla också.
    Haha, den galna Millennium-hypen ja, jag ÄR nyfiken på boken, men orkar inte riktigt med hundra bilder från presskonferensen trots att ingen läst/vet ett dugg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s